Svendborg KammermusikforeningKoncert 506. Nytårskoncert


Vibeke Kristensen

Frederik Paevatalu Rolin

Søndag
23. januar 2022
Kl. 15:30


Borgerforeningen


Vibeke Kristensen, sopran
Frederik Paevatalu Rolin, baryton
pianoProgram:
Léhar, Mozart, Kai Norman-Andersen, Lloyd Webber m.fl. Toner fra opera, operette og musical

OM MUSIKERNE
Vibeke Kristensen er sopran og uddannet ved Norges Musikhøjskole og ved Det Kongelige Danske Opera Akademi. Vibeke debuterede på Den kongelige Opera, København i 2004 som Amor i Glucks Orfeo ed Euridice. Hun havde sin professionelle operadebut tidligere samme år som Despina i Cosi fan tutte i en produktion for unge sangere på Savonlinna Operafestival. Siden da har hun været en hyppig gæstesolist på operascener i Danmark og Norge. I 2012 blev hun tildelt to af Danmarks mest prestigetunge opera-udmærkelser for sin optræden i operaen Snow White og i den nye danske opera Snehvides Spejl af Niels Marthinsen: Prisen for Årets bedste operaperformance af det danske magasin Ascolta og The Aalborg Operaprize. I 2003 blev hun kåret til Bedste norske Sanger i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. Hun er en hyppig solist i oratorier og messer og har sunget med alle de store orkestre i både Danmark og Norge.
Frederik Paevatalu Rolin er baryton og afsluttede sin uddannelse fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet i København i 2018. I sit uddannelsesforløb har han optrådt i forskellige roller. Han har sunget på Det Kongelige Teater i Puccinis Madame Butterfly, Brittens Rape of Lucretia og i Mozarts Cosi fan Tutte samt som Papageno i ”Tryllefløjten” med CPH Opera Festival. Hans engagementer i 2020 var både opera og oratorier: bl.a. som bassolist i Faurés Requiem, baryton i Nielsens Espansiva og i rollen som Hadet i Langgaards Antikrist.
Selv siger han, at selvom det er en usikker branche, så kan den bringe dig steder hen, du ikke havde drømt om. Den ene dag står du på Norges nordligste ø og synger en nyskreven opera om tørfisk, og den næste dag skal du spille voldtægtsmand i en Britten opera, for så pludselig at stå og synge “New York, New York” med et orkester et sted på den jyske hede. Og det er netop dét, jeg elsker ved mit arbejde og min tilværelse: alle de spændende eventyr, mennesker og oplevelser, der følger med på rejsen.


Koncert 507. Med bratschen i fokus


Nicholas Algot Swensen

Søndag
6. marts 2022
Kl. 15:30


Borgerforeningen


Nicholas Algot Swensen, bratsch
og akkompagnatør Petya Hristova, piano.Program:
H. Vieuxtemps Élegie opus 30
D. Sjostakovitj Sonate for Bratsch og klaver opus 147
P. Hindemith Sonate for solo bratsch, opus 25
R. Clarke Sonate for bratsch og klaver

Født i 1999. Opvokset i Gentofte.
Begge forældre er violinister og broderen Jonathan cellist (modtager af Léonie Sonnings Talentpris 2017). Startede bratschundervisning som syvårig.
Gik i folkeskole på Sankt Annæ Gymnasiums sangskole og var derigennem sanger i Københavns Drengekor fra 5.-8. klasse, med turnéer i USA og Sydafrika. Optrådte i samme periode i rollen som hyrdedreng i Wagners Tannhäuser.
Studier på Lübeck Musikhochschule ved bratschisten Barbara Westphal fra han var 15 år gammel.

Har studeret på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, sideløbende med deltagelse i DRs Malko Dirigentskole.
Har spillet kammermusik sammen med bl.a. Den Danske Strygekvartet og Tri Con Brio. Studerer nu på Juilliard School of Music i New York.
Stipendiet fra Léonie Sonnings Musikfond:
Pengene der følger med Léonie Sonnings Talentpris skal bruges til dels studierejser til Lübeck, Oslo, Berlin og Boston, og dels til et fuldt eftersyn af Nicholas’ bratsch, hos instrumentbyggeren i Leipzig hvor den kommer fra.


Koncert 508. Gustav Piekut


Gustav Piekut (foto: Niels Krogh Hansen)

Søndag
20. marts 2022
Kl. 15:30


Borgerforeningen


Gustav Piekut


Program:
Domenico Scarlatti Fire sonater (vælges senere)
Brahms Fire ballader op.10
Chopin Fire scherzi. opus 20, opus 31, opus 39, opus 54.

"ORGIASTISK, EKSTATISK. HIMMELRIVENDE", det var overskriften, da Politikens anmelder Thomas Michelsen 1. december 2021 anmeldte Gustav Piekuts nye CD med musik af Skrjabin og Langgaard. Anmelderen fortsætter, "Piekut er en af de mest kapable og determinerede unge musikere, der har indtaget den klassiske scene herhjemme de senere år.
Men samtidig med sit stærke fokus har han en afslappet attitude til, hvad musik er og kan."25årige Gustav Piekut er vokset op i Kolding og begyndte at spille klaver som 6årig og debuterede med Sønderjyllands Symfoniorkester som 12årig. Efter studier i Berlin er han nu studerende på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, men han har allerede indspillet et album med monsterværker som Beethovens Diabellivariationer, og ”den fokuserede vilje til at skabe klaverkunst, han har haft siden børneårene er kun blevet større”, som Thomas Michelsen skriver i Politiken ved en anmeldelse af Piekuts koncert i Diamanten i maj 2021. Koncerten blev takseret til 5 af 6 mulige stjerner og anmelderen slutter: ”jeg var fuldt bekræftet i, at her er en vigtig musiker godt på vej”.
Tidsskriftet The Pianist anmeldte Diabelli-indspilningen i 2019: It’s quite something for a 24-year-old performer to make his debut with the work which Alfred Brendel famously described as “the greatest of all piano pieces”. The young Dane proves himself worthy of the risk.
Da den unge pianist i 2020 modtog P2s Talentpris lød det i motiveringen fra P2 Prisens fagjury at, ”resultatet viser som alt andet Gustav Piekut træder frem med, at vi i denne unge musiker har fået en ny, dansk pianist, der både mener det alvorligt med musikken og er i stand til at indfri de høje krav, han stiller til sig selv”.
Gustav Piekut spillede første gang i Kammermusikforeningen i marts 2020.


Koncert 509. Bachs Johannespassion


Universitätschor Jena

Akademische Orchestervereinigung Jena

Onsdag
13. april 2022
Kl. 19:00


Sct. Nicolai Kirke


Akademischer Musikverein Jena
Dirigent: Sebastian KrahnertProgram:
Johann Sebastian Bach Johannespassion

Koncerten er arrangeret i samarbejde med Sct. Nicolai Kirke.