Svendborg KammermusikforeningMusikalsk Nytårskur med Esbjerg Ensemble


Esbjerg Ensemble. (c) Red Star

Søndag
26. januar 2020
Kl. 15:30


Borgerforeningen

Program:
Henry Purcell Curtain Tune on a Ground
Henry Purcell Fantasia upon one Note
Benjamin Britten Sinfonietta
Jean Francaix Dixtour pour quintette
Grigoras Dinicu Hora staccata
Giacomo Puccini O mio babbino caro
Jacob Gade Tango Jalousie
Sofia Gubaidulina Ein Walzerpass
diverse Nytårsbolsjer fra den danske skattekiste (og nogle overraskelser)

Esbjerg Ensemble er strygekvintet, blæserkvintet og slagtøj.
Deres sæson 2019-20 tager for sig af europæiske regioner som har været dominerende både kulturelt og politisk i vor bevidsthed. I januar er rejsen kommet til England.
Det bliver et elegisk og poetisk program - med nogle populære sjove indspark, og en fræk fransk kommentar til det hele.

OBS: Der er i øjeblikket problemer med den automatiske mailudsendelse med koncertvarsler. Vi arbejder på at finde en løsning, så indtil videre beder vi medlemmerne orientere sig vha hjemmesiden.


Den unge danske pianist Gustav Piekut


Gustav Piekut

Gustav Piekut

Søndag
1. marts 2020
Kl. 15:30


Borgerforeningen

Program:
Janacek V Mlhach (I Tågerne)
Beethoven Klaversonate nr. 23 i F-mol, op. 57 “Appassionata”
Schubert Klaversonate nr. 20 i A-dur, D. 959

Gustav Piekut: Født i Aalborg I 1995 og opvokset i Kolding. Debuterede med Sønderjyllands Symfoniorkester da han var 14. Han har optrådt med DR Symfoniorkesteret, Litauens Nationale Symfoniorkester og Aarhus Symfoniorkester.
I 2017 vandt han 2. prisen ved Aarhus Internationale Klaverkonkurrence, Publikumsprisen, Carl Nielsen Prisen og en særpris fra de Europæiske Musikkonkurrencer, EMCY, for en fremragende præstation.
I 2018 modtog han talentprisen fra Leonie Sonnings Musikfond. Gustav Piekut studerer på Universität der Künste in Berlin.
Gustav Piekut indspillede I september 2018 Beethovens Diabellivariationer. Indspilningen blev i maj 2019 anmeldt af Peter Johannes Erichsen i Weekendavisen: "Djævleblændt. Beethovens Diabellivariationer forløst af den fremstormende unge pianist Gustav Piekut. Sådan celebrerer Gustav Piekut suverænt Opus 120. Musikkens poetiske tungefærdighed kommer for en dag."


Chr.IV Vokalensemble og Hamburger Ratsmusik


Chr.IV Vokalensemble

Hamburger Ratsmusik

Torsdag
2. april 2020
Kl. 19:30


Sct. Nicolai Kirke


Christian IV´s Vokalensemble har taget navn efter den musikelskende konge, hvis hof husede et imponerende miljø af musikere og komponister fra både England, Italien, Frankrig og Tyskland. Formålet for ensemblet er at fremføre den fantastiske musik vi har fra de store komponister i renæssancen (1425-1625), som Palestrina, Byrd, Tallis, Orlando di Lasso og en mængde andre.


Program:
Johann Theile Matthæuspassion

Johann Theile (født 29. juli 1646 i Naumburg an der Saale nær Leipzig; død 22. juni 1724 samme sted) var en tysk komponist. Han var aktiv som organist i Stettin og Lübeck, og i 1673 publicerede han Matthäuspassionen i Lübeck, og fra samme år til 1678 var han hofkapelmester hos hertug Christian Albrecht af Slesvig-Holsten-Gottorp.
Hamburgs Oper am Gänsemarkt, det første borgerlige operahus, i Tyskland, blev 2. januar 1678 åbnet med en opførelse af Theiles syngespil Adam und Eva.
Theile underviste Johann Mattheson, men Dietrich Buxtehude var hans vigtigste elev (Buxtehude var ni år ældre end sin lærer og døde også længe før ham).