Svendborg KammermusikforeningHenschel Quartett


(c) Simon Sticker

Onsdag
25. september 2019
Kl. 19:30


Borgerforeningen


Christoph Henschel & Teresa Krahnert, Violin
Monika Henschel, Viola
Mathias Beyer-Karlshøj, VioloncelloProgram:
Mozart strygekvartet i C-dur K465 "Dissonans"
Sjostakovitj strygekvartet nr. 7 i fis-mol op.108
Schumann strygekvartet nr. 3 i A-dur op. 41.

"The Henschel Quartet is being awarded the Orlando prize for music for one of the highest artistic reaches in the overall musical history of the Dubrovnik Festival” Jury announcement, August 2015
“This is, no question, one of the best groups in the world, a great string quartet.” (Los Angeles Times).

Året 1994 markerer begyndelsen af Henschel Kvartettens internationale karriere, da cellisten Mathias Beyer-Karlshøj mødte de tre grundlæggere Christoph, Markus, og Monika Henschel, og kvartetten besluttede at hellige sig kammermusikken fuldt og helt.
I 1995 vandt Kvartetten adskillige priser ved internationale konkurrencer i Evian, Banff og Salzburg, og det efterfølgende år 1. Pris og Guldmedalje ved Osaka International Chamber Music Competition. Successfulde debutkoncerter i verdens førende musikmetropoler, herunder en meget rost BBC live koncert, hvor Henschel Kvartetten sprang ind for Juilliard Kvartetten, førte Kvartetten til kammermusikkens absolutte superliga.
Kvartettens musikalske rejse omfatter mange bemærkelsesværdige højdepunkter. Henschel Quartett spillede ved den officielle genåbning af Anna-Amalia Biblioteket i Weimar (på UNESCOs Verdensarvsliste), rejste til Bruxelles som Kulturambassadør for Tyskland. I marts 2010 opnåede kvartetten privilegiet at optræde i Vatikanet under overværelse af Pave Benedict XVI. Kvartetten inviteres regelmæssigt til Palacio Real i Madrid for at spille på den kongelige samlings fire Stradivarier. I juni 2012 blev Henschel Kvartetten som den første europæiske kvartet i tyve år inviteret til at opføre alle Beethovens strygekvartetter i den prestigefulde Suntory Hall i Tokyo. Samme år blev Monika Henschel præsident for den nydannede Sammenslutning af Tyske Strygekvartetter, og i 2013 blev Christoph Henschel udnævnt til Æresprofessor ved Universitetet i Augsburg.
Højdepunkter i de senere sæsoner omfatter koncerter i London, Amsterdam, München, Yokohama, Tokyo, en stor turné i Latinamerika samt – for anden gang – turné med stjernecellisten Lynn Harrell og Schuberts store C-dur Kvintet på programmet.
Henschel Kvartettens indspilninger er blevet hædret med mange priser, herunder ”Preis der Deutschen Schallplattenkritik” og adskillige ”CD of the Year Awards” (IMW). Kvartettens mange CDer har fået fremragende anmeldelser i prominente medier som The Gramophone Magazine, Sunday Times og Süddeutsche Zeitung. En CD med værker af Christopher Theofanidis er under udgivelse.
Henschel Kvartetten modtager regelmæssigt invitationer til at undervise på verdens førende undervisningsinstitutioner såsom Yale University i USA, Royal Northern College of Music i England og University of Melbourne in Australia. Kvartetten er også engaget i en løbende dialog med Det Bayeriske Kulturministerium om fødekæde-projekter i kvartettens hjemby, München


Det Tyvende Århundredes Mastodonter


John Kruse

Christina Bjørkøe

Johs. Søe Hansen

Søndag
24. november 2019
Kl. 15:30


Borgerforeningen


John Kruse, klarinet. Johs. Søe Hansen, violin. Christina Bjørkøe, piano


Program:
Stravinski "Historien om en Soldat" (trioversion)
Bartók "Kontraster"
formentlig Debussy og Alban Berg ikke fastlagt
Basbaryton Johan Reuter


Johan Reuter

Søndag
1. december 2019
Kl. 15:30


Borgerforeningen


Basbaryton Johan Reuter
pianist Jan Philip SchulzeProgram:
Schubert "Winterreise"

Johan Reuter, der fylder 50 den 21. juli er en af Danmarks virkelig store stemmer. Normalt synger han opera på de store scener.
I anledning af 50årsdagen skrev Thomas Michelsen i Politiken bl.a: Det faste arbejde på Det Kgl. Teater er i dag skiftet ud med freelancejob i operahuse som Opéra Bastille i Paris, Staatsoper i Wien, Den Bayerske Statsopera i München, Covent Garden-operaen i London og Metropolitan i New York. Han har sunget overguden Wotan i Bayreuth, og han synger også ved festspillene i Salzburg, selvfølgelig. Han har to gange vundet Reumertprisen som årets sanger, og som associeret gæstesanger kan han opleves igen til efteråret, når der i Operaen er mulighed for at se og høre Hans Abrahamsens nyskrevne H.C. Andersen-opera "Snedronningen."
Det er en af de store stjerner, der kommer til Kammermusikforeningen for at synge "Winterreise".


Musikalsk Nytårskur med Esbjerg Ensemble


Esbjerg Ensemble

Søndag
26. januar 2020
Kl. 15:30


Borgerforeningen

Program:
Gustav Holst Sekstet
anon Populær og smuk engelsk folkemusik fra 1500tallet
Jean Francaix Dixtuor
Britten Sinfonietta
Elgar Romance
diverse Nytårsbolsjer fra den danske skattekiste (og nogle overraskelser)

Esbjerg Ensemble er strygekvintet, blæserkvintet og slagtøj.
Deres sæson 2019-20 tager for sig af europæiske regioner som har været dominerende både kulturelt og politisk i vor bevidsthed. I januar er rejsen kommet til England.
Det bliver et elegisk og poetisk program - med nogle populære sjove indspark, og en fræk fransk kommentar til det hele.


Den unge danske pianist Gustav Piekut


Gustav Piekut

Gustav Piekut

Søndag
1. marts 2020
Kl. 15:30


Borgerforeningen

Program:
endnu ikke fastlagt endnu ikke fastlagt

Gustav Piekut: Født i Aalborg I 1995 og opvokset i Kolding. Debuterede med Sønderjyllands Symfoniorkester da han var 14. Han har optrådt med DR Symfoniorkesteret, Litauens Nationale Symfoniorkester og Aarhus Symfoniorkester.
I 2017 vandt han 2. prisen ved Aarhus Internationale Klaverkonkurrence, Publikumsprisen, Carl Nielsen Prisen og en særpris fra de Europæiske Musikkonkurrencer, EMCY, for en fremragende præstation.
I 2018 modtog han talentprisen fra Leonie Sonnings Musikfond. Gustav Piekut studerer på Universität der Künste in Berlin.
Gustav Piekut indspillede I september 2018 Beethovens Diabellivariationer. Indspilningen blev i maj 2019 anmeldt af Peter Johannes Erichsen i Weekendavisen: "Djævleblændt. Beethovens Diabellivariationer forløst af den fremstormende unge pianist Gustav Piekut. Sådan celebrerer Gustav Piekut suverænt Opus 120. Musikkens poetiske tungefærdighed kommer for en dag."


Chr.IV Vokalensemble og Hamburger Ratsmusik


Chr.IV Vokalensemble

Hamburger Ratsmusik

Torsdag
2. april 2020
Kl. 19:30


Sct. Nicolai Kirke


Christian IV´s Vokalensemble har taget navn efter den musikelskende konge, hvis hof husede et imponerende miljø af musikere og komponister fra både England, Italien, Frankrig og Tyskland. Formålet for ensemblet er at fremføre den fantastiske musik vi har fra de store komponister i renæssancen (1425-1625), som Palestrina, Byrd, Tallis, Orlando di Lasso og en mængde andre.


Program:
Johann Theile Matthæuspassion

Johann Theile (født 29. juli 1646 i Naumburg an der Saale nær Leipzig; død 22. juni 1724 samme sted) var en tysk komponist. Han var aktiv som organist i Stettin og Lübeck, og i 1673 publicerede han Matthäuspassionen i Lübeck, og fra samme år til 1678 var han hofkapelmester hos hertug Christian Albrecht af Slesvig-Holsten-Gottorp.
Hamburgs Oper am Gänsemarkt, det første borgerlige operahus, i Tyskland, blev 2. januar 1678 åbnet med en opførelse af Theiles syngespil Adam und Eva.
Theile underviste Johann Mattheson, men Dietrich Buxtehude var hans vigtigste elev (Buxtehude var ni år ældre end sin lærer og døde også længe før ham).